2013-06-03
Guide Nyhet

Hur du får upp delade kalendrar från Kerio Connect i iOS

Screen Shot 2013-05-13 at 4.34.14 PM
Kerio Connect är en finfin e-postserver. Inget snack om saken. Men det finns en del grejer som man tycker de borde fila på lite till. Ett bra exempel på detta är hur man får upp utdelade kalendrar i ett konto i Kerio Connect i en iOS-enhet som exempelvis en iPhone eller iPad.  Det ska väl inte vara så knepigt väl?  Tyvärr är det just det.
Denna guide förutsätter att du använder Activesync för att koppla upp iOS-enheterna med din Kerio Connect-server. Från version 8.1 är Activesync ett tillval för de som önskar funktionen, ett tillval som kostar en liten slant för varje konto i servern som ska använda Activesync.  Om man använder IMAP, SMTP, CalDav och CardDav så är det helt andra metoder som gäller. Denna guide förutsätter också att du har engelska som språk i gränssnittet i webmail och i iOS.
Gör så här:
1. Logga in via webmail-gränssnittet. Växla till den gamla webmailen (klicka på Old Webmail uppe i högra hörnet).
2. Högerklicka på Calendar och välj “Access Rights”.
3. Välj vilka användare som ska ha tillgång till en viss kalender och vilka rättigheter de ska ha. Ange användarens mailadress – anger du enbart loginnamnet så kommer Kerio Connect att anta att loginnamnet (exempelvis “joacim”) är en del av den e-postdomän som är standarddomänen i servern. Har du endast en e-postdomän är detta inget problem, men har du flera så kan det bli missförstånd.  Spara till sist inställningen.
delade_kalendrar4. Den användare som ska öppna den delade kalendern loggar in på webmailen och aktiverar den gamla webmailen.
5. Därefter klickar denne på “Settings” uppe i menyn till vänster och väljer “Subscribe Shared Folders”
6. Ange där mailadress på den person som delat ut kalendern. Markera den utdelade kalendern och klicka på OK.
7. Via Settings i menyn till vänstre överkant väljer du “Folders to sync”
8. Längst ner i den listan hittar du den utdelade kalendern som ska synkas ner till din iPhone.
9. Glöm inte att starta om kalender-app:en i iOS innan den delade kalendern dyker upp. Du ser den om du klickar på “Calendars” och scrollar en bit nedåt.
Nu ska synkroniseringen av utdelade kalendrar fungera!
Lycka till!© 2021 Omsoc Publishing AB