Ditt stöd är viktigt! Med din hjälp finns Macpro kvar även i framtiden. Läs mer här
!

2015-12-16
Nyhet

Netnod lanserar ntp-tjänst

Om du funderar över varför klockan i din dator går fel ibland så beror det på att den kanske inte synkroniserat sig på länge. Datorklockor, och då i synnerhet de datorer som körs i virtualiserade miljöer, har en enastående förmåga att “dra” sig emellanåt. Netnod är ett av sveriges intressantaste företag och de verkar inte dra sig för att utveckla coola och meningsfulla produkter och tjänster. Nu har de gjort det igen, och det är så smart så man nästan får en tår i ögat: en ntp-tjänst.

Netnod har placerat ut sex stycken ntp-servrar på tre lokationer i Sverige (Stockholm, Göteborg och Sundsvall) och varje server synkroniserar sig mot två atomur för att tiden ska vara så exakt som möjligt.

Svårare än så är det inte.  Läs mer här.

 


Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här om hur du hjälper Macpro förbli annonsfri

© 2004 - 2017 Joacim Melin