2016-03-24
Nyhet

Nyheterna i OS X Server 5.1

Samtidigt som Apple släppte OS X 10.11.4 passade de även på att uppdatera OS X Server till version 5.1.

OS X Server har fått stöd för TLS 1.2 och nya funktioner för iOS 9.3 i Profile Manager, exempelvis klassrumsapplikationen, delade iPad-enheter och möjlighet att skicka ut ett paket till iOS-enheter där ett meddelande kan visas på låsskärmen.

Via Profile Manager kan man numera också hantera inställningar som rör begränsningar för Apple Music, notifieringar, applikationer som visas på hemskärmen, bildbibliotek i iCloud och installation av “större uppdateringar” för OS X.

L2TP/IPSEC-inställningarna i Profile Manager kräver 2048-bitars krypteringsnivå eller Diffie-Hellman-grupper.

Cachingservern stödjer numera delade iPad:s och har optimerats för att hantera lagrad iCloud-data snabbare.

Bland säkerhetsfixarna finns en bunt godbitar. Tidigare kunde en administratör lagra backuper via Time Machine som inte hade korrekta rättigheter påslagna.

Webbservern har blivit av med stöd för RC4-kryptering då denna inte längre är säker. Webbservern kunde hade också en tendens att komma åt filer som den egentligen inte skulle, detta beroende på att webbservern ignorerade rättigheter i .htaccess- eller _DS_Store-filer.

Wikiservern kunde läcka användarinformation om den attackerades på rätt sätt.

Uppdateringen finns i Mac App Store och kräver OS X 10.11.4 eller senare, vilket innebär att om din server fortfarande kör 10.10.x så är det dags att kliva upp på 10.11.4.© 2021 Omsoc Publishing AB