2016-11-30
Länk

Grafikkortsbyte för gammal Macbook Pro

Har du en äldre Macbook Pro som hänger sig, kraschar eller visar konstiga saker på skärmen? Då kan det mycket väl bero på det externa grafikkortet som sitter i de maskiner som hade både ett integrerat Intel HD Graphics och ett “externt” dito från ATI.  Apple reparerar vissa av dessa utan kostnad (till och med 31 december 2016) medan man i andra fall får stå för hela kalaset själv, och då kan du låta reparera den för en billig peng om du är beredd att skicka iväg datorn några dagar.

Du skickar den inte till Apple, givetvis, eller till någon certifierad verkstad då hela logikkortet byts för åtskilliga tusentals kronor. Istället skickar du den till ett företag i England som tar drygt 140 kronor plus frakt för att byta ut det trasiga grafikkortet i din Macbook Pro från 2011. Verkar som en bra affär tycker jag.

Uppdatering: Ingvar Palmer mailade in och påpekade att det endast är frakten som kostar drygt 140 kronor. Reparationen kostar sedan ytterligare pengar och i slutändan kanske det inte är mycket billigare än att låta Apple byta logikkortet åt dig.© 2019 Omsoc Publishing AB