2004-06-01
Nyhet

Revolution – programmeringsverktyget för alla


Om man är sugen på att börja programmera men inte direkt frossar över tanken att lära sig C++ eller Java så kan Revolution och dess systerprodukt Revolution Express vara något att titta närmare på. Revolution är namnet på en produkt som enkelt gör det enklare och snabbare att utveckla programvaror. Språket liknar Applescript lite grann i den mening att det består av vanliga engelska ord och inte programmeringskod.

De som tidigare utvecklat i SuperCard, MetaCard, HyperCard eller mer traditionella programmeringsspråk erbjuds också guider till hur de enklast kan flytta sina projekt till Revolution.

Nybörjaren väljer Revolution Express medan den redan vane programmeraren väljer Revolution. Skillnaden mellan de två ligger mycket i hur Express är uppbyggt. Med ett klicka-och-dra gränssnitt så drar man objekt till sitt program och bygger på så sätt koden utan att veta något om programmering. De som utvecklat i exempelvis NeXTSTEP Developer kanske känner igen sig i denna metodik, även om Revolution Express är mycket mer enklare.

En stor styrka med Revolution är plattformsstödet. Programmet finns inte bara för Mac OS X utan också för Windows, Linux och traditionella Unix-kloner.

Du hittar mer information, nerladdningsbara demoversioner och mycket annat här.© 2020 Omsoc Publishing AB