2005-04-26
Nyhet

Microsoft släpper 64-bitars Windows

Så har då Microsoft släppt sin 64-bitarsversion av skrivbordsoperativsystemet Windows XP Professional och serveroperativsystemet Windows Server 2003. Lanseringen skedde vid Microsofts Windows Hardware Engineering Conference, WinHEC.

De nya versionerna av respektive operativsystem kan köras på 64-bitarsprocessorerna Xeon och Pentium 4 från Intel och på AMD:s Opteron- och Athlon 64-processorer. Under de närmaste månaderna utlovas en lansering av 400 64-bitarsapplikationer. Bland de företag som kommer med 64-bitarsanpassad programvara finns bland andra Adobe, Avid, IBM, MacAfee, Oracle och Symantech. Datortillverkare som kommer att erbjuda 64-bitars Windows tillsammans med sin hårdvara är bland andra Acer, Dell, Fujitsu och IBM.

64-bitarsversionerna av Windows har samma pris som motsvarande 32-bitarsversion. Kunder som har köpt 32-bitarsversioner av Windows tillsammans med hårdvara kan kostnadsfritt uppgradera till 64-bitarsversioner. Detsamma gäller volymavtalskunderna som får tillgång till 64-bitarsversionerna i sina media-kit.

Läs mer här.© 2019 Omsoc Publishing AB