2005-04-30
Nyhet

Widgets på skrivbordet

widget.jpgEn av sakerna som jag såg fram emot var att dumpa Konfabulator som även om det är ett trevligt program också slöar ner maskinen rätt mycket. Fördelen med Konfabulators Widgets var att man kunde ha dom på skrivbordet hela tiden och inte som med Dashboard där man var tvungen att aktivera en funktion för att se dem.

Men tji så fel jag hade! Det går nämligen alldeles utmärkt att dra Widgets till skrivbordet. Knepet är att aktivera Dashboard, klicka på det lilla krysset nere i vänstra hörnet för att få upp de Widgets som är tillgängliga och sen välj den du vill dra till skrivbordet. Medan du börjar dra den från samlingen med Widgets så trycker du F12 för att av-aktivera Dashboard och sen är det bara att släppa din Widget på skrivbordet.

Två nackdelar finns dock med detta. Den ena är att exempelvis den Widget som visar vädret inte går att ställa om från Fahrenheit till Celsius när den är placerad på skrivbordet. Den andra är att alla de Widgets man dragit ut till skrivbordet försvinner om man aktiverar Dashboard.

Uppdatering : Efter lite terapisamtal med Martin så har jag fått det att fungera.

Öppna terminalen och skriv följande:

defaults write com.apple.dashboard devmode -bool True

följt av

killall Dock

Det sistnämnda måste göras som root så det är sudo eller su som gäller.

Tack Martin!© 2019 Omsoc Publishing AB