2005-05-16
Nyhet

Mac OS X 10.4.1 snart här

Enligt AppleInsider är de första stabila versionerna av det som kan komma att bli uppgraderingen till version 10.4.1 av Mac OS X 10.4 Tiger just nu i cirkulation på Apples campus i Cupertuno. Enligt källor, som kanske inte helt förvånande vill var anonyma, har uppgraderingen kodnamnet Atlanta och den utsätts just nu för ett vad källorna kallar “rigoröst och omfattande test”.

Bland de delar i Mac OS X 10.4 Tiger som ska åtgärdas är förutom generell stabilitet också AFPServer, Adressboken, Appkit, Bluetooth, Carbon, CoreFoundation, CoreGraphics, DashBoard Widgets, DVD-spelaren, Directory Services, Fonts, Help, iCal, iSync, DHCP-klienten (som drabbar användare av vissa routrar från D-Link), Mail, Preview, Printing, OpenLDAP, Quartz, SecurityAgent, och WebCore.

Samma källor gör också gällande att problem med viloläget i iMac-maskinerna, systemkrascher relaterade till h.264-codecen, utskriftsproblem från PDF:er som visas i Safari, FTP via Bluetooth, .Mac-registrering, iPhoto, Pages, iCal, iSync och iDVD redan fixats.

Paketet är för närvarande 35 megabyte stort och sägs släppas i mitten av Maj. Enligt ryktet, alltså.

(via Andreas Frisk)© 2021 Omsoc Publishing AB