2005-08-04
Nyhet

Dokumentet Cisco försökte stoppa

Årets upplaga av Black Hat-konferensen kunde inte ha börjat bättre. Eller värre.

Cisco lyckades med diverse juridiska påtryckningar stoppa en presentation av Michael Lynn med namnet The Holy Grail: Cisco IOS Shellcode and Exploitation Techniques. Presentationen slets ur de pärmar med material som arrangörerna delade ut till alla deltagare på konferensen och Internet Security Systems, IIS, där Michael Lynn var anställd, försökte stoppa honom. Lynn sade då upp sig och körde presentationen iallafall.

Så nu har Cisco stämt inte bara Michael Lynn utan också arrangörerna till Black Hat-konferensen. De hävdar att Lynn kommit över informationen “illegalt”. Electronic Free Foundation, EFF, kommer att bistå Lynn med juridisk hjälp i denna process.

Men var tog då presentationen vägen? Jo, den spreds snabbt över nätet och Cisco gjorde givetvis allt fel och hotade allt och alla som lade upp presentationen på nätet. Men den finns faktiskt att ladda ner ändå. Kolla här.© 2020 Omsoc Publishing AB