2005-08-30
Nyhet

Opera fyller tio år

Inte för att jag kört Opera på ett år eller så, men idag fyller världens kanske enda Norska webbläsare tio år! 1995 startades webbläsaren som ett testprojektet inom Norges motsvarighet till Telia, Telenor, vilket nu har lett till att företaget idag har kontor i Oslo, Göteborg och Linköping. De två sistnämnda är där den faktiska utvecklingen sker varför det egentligen inte är helt rättvist att kalla Opera för en Norsk produkt.

Bland kunder och partners till Opera märks företag som IBM, Nokia, Sony, Motorola, Adobe, Macromedia, Symbian, Canal+ Technologies, Sony Ericsson, Kyocera, Sharp, Motorola Metroworks, MontaVista Software, BenQ, Sendo och AMD. Operativsystemen som stöds är Windows, Linux, Mac OS, Symbian OS, Windows Mobile, BREW, QNX, TRON, FreeBSD, Solaris and Mediahighway. Äldre versioner fanns även om jag inte missminner mig för BeOS också.

Opera arrangerar ett partaj på nätet där alla kan vara med. Det lottas ut serienummer till webbläsaren, möjlighet finns att chatta med anställda på Opera och och gosas i största allmänhet. Kolla in denna webbsida.© 2020 Omsoc Publishing AB