2005-08-31
Nyhet

Creative vill ha en del av iPod-kakan

Det går ju som bekant inget vidare för Creatives instötningar på Mp3-spelarmarknaden. Åtminstone inte om man jämför med Apples iPod.

Så nu går Creative ut och hävdar att de, liksom Microsoft, äger patent på gränssnittet som iPod:en bygger på.

Enligt Creative så registrerade Creative patentet den 5.e Januari 2001, för att skydda gränssnittet i Creatives Mp3-spelare Nomad Jukebox, som släpptes i November 2000, vilket är ett helt år innan Apple släppte sin första iPod. Apple å sin sida försökte registrera ett patent för gränssnittet i iPod:en under Oktober 2002, vilket är 21 månader efter att Creative registrerade sitt patent.

Hur detta slutar? Jag blir förvånad om Microsoft lyckas klämma Apple på pengar för varje iPod som säljs. Huruvida gränssnittet i Creatives MP3-spelare är likt det i iPod:en kan jag inte uttala mig om; jag har aldrig testat en.© 2020 Omsoc Publishing AB