2005-12-11
Nyhet

CrushFTP 4.0 med SFTP

FTP är förmodligen det värsta protokoll man kan tänka sig. Det är en mardröm för alla brandväggar och skall man säkra login och överföring av data finns det en djungel av olika tekniker. Det enda man vet är att man vill undvika att köra FTP utan någon som helst kryptering. SSL/TLS hanterar många FTP-servrar för OS X idag men SFTP är inte direkt lika vanligt. Genom att köra FTP över SSH (SFTP) slipper man böket med certifikat men framförallt verkar det som att programtillverkare i större grad implementerar SFTP i program (inbyggda FTP-klienter) och exkluderar andra alternativ. Ett exempel på det är Macromedias Contribute.

Vi här på MacPro har fått förhandsinformation från Ben Spink som utvecklar CrushFTP som är en FTP-server skriven i Java och han har precis kompilerat version 4.0 och den innehåller stöd för inte bara SSL/TLS utan numer även SFTP. Version 4.0 skall enligt Ben vara på gång, håll utkik efter den här.© 2020 Omsoc Publishing AB