2006-01-29
Nyhet

Tre möss; vilken är bäst?


Till höger ser du de tre modeller av möss som Apple fått fram under de senaste åren. Bortsett från att den vita Pro-musen till vänster initialt släpptes i svart och inte bytte färg förrän iMac G4 lanserades, är detta de tre möss vi fått och i skrivande stund också får leva med.

Personligen tycker jag bluetooth-musen Wireless Mouse är snyggast just på grund av att den inte har nån sladd. Dock är Wireless Mouse på tok för tung för att den ska vara praktiskt användbar i något annat än under mycket korta stunder. Helst använder jag Pro-musen, längst till vänster på bilden. Den har en närmast perfekt vikt och har riktigt bra optik. Mighty Mouse är en konstruktion som i teorin är sjukt intressant och häftig men i praktiken så går den bara inte att använda. Den är alldeles för lätt och konstruktionen där man får spänna handleden för att hålla fingret borta från högerknappen gör att man lätt får ont i handleden, vilket knappast kan vara meningen med en modern datormus.

Vad tycker du? Vilken är bäst?© 2019 Omsoc Publishing AB