2006-02-10
Nyhet

Microsoft bygger ut

Microsoft bygger ut sitt huvudkontor i Redmond, strax utanför Seattle. Redan idag är deras campus jättelikt men det räcker inte. Inom det kommande året måste 4000-5000 nya platser skapas då de befintliga byggnaderna är överfulla, skriver N24. Bygget beräknas kosta 1 8 miljarder svenska kronor.

Intressant är att det finns ett stort motstånd bland de anställda att företaget ska bygga lokaler på alla de öppna fält som finns inom företagets campus idag. Bland annat finns där flera fotbollsplaner och även skogsbeväxta områden som verkligen gör området riktigt mysigt och inbjudande. De anställda på Microsofts campus, som är över 30000 till antalet, vill heller inte ha byggnader högre än tre våningar, fick jag reda på när jag besökte Microsoft i Redmond förra året. Förhoppningsvis får de som de vill.© 2020 Omsoc Publishing AB