2006-02-16
Nyhet

MAMP – kom igång med webbutveckling

MAMP står för M ac, A pache, M ySQL, P HP och är ett paket för att enkelt installera dessa på ditt system. MAMP är riktad till de som snabbt vill komma igång att utveckla PHP. Många frågar sig säkert nu varför man behöver MAMP, eftersom Apache och PHP redan är installerad i Mac OS X. Nuvarande Mac OS X kommer med Apache 1.3.x samt PHP 4.3.2 förinstallerat. Tyvärr är PHP inte aktiverat från början, och det kan vara krångligt att aktivera för hand. Dessutom är det gamla versioner. MAMP installerar Apache 2, PHP 4.3.11-dev, PHP 5.0.4-dev och MySQL utan att göra det extra besvärligt. Det rör inte Mac OS X orginala webb-server, så man behöver inte vara rädd att förstöra något. Vill man sedan ta bort programmet är det bara att dra katalogen till papperskorgen. Gratis är det dessutom.

Läs mer om MAMP här.© 2020 Omsoc Publishing AB