2006-02-17
Nyhet

Döp dig inte till Sven Apple

Det råder en lite halvsjuk namntvist mellan företaget Dell och privatpersonen Paul Dell. Vem har egentligen rätt till det namnet? Det hela beror på att Paul Dell har ett företag som heter Dell Web Sites. Företaget Dell vill att han lämnar ifrån sig namnet. Något han själv inte alls vill.

Dell gör då vad så många andra korkade stora företag gör, de kräver miljontals euro i skadestånd för att han “olovligen använt namnet Dell”.

The Register skriver mer om detta. Digg kan vara av intresse också.

Det är ju en sak om man snor namnet och försöker sko sig på det, men killen heter ju faktiskt Dell i efternamn. Här i Sverige råkade ju familjen Logg ut för samma sak i en tvist med H&M som ju under flera år kört sitt varumärke L.O.G.G och där H&M med en hög advokatpengar körde över familjen så det bara visslade om det.

(tack till Marcus Karlsson för tipset!)© 2020 Omsoc Publishing AB