2006-02-17
Nyhet

MacPro.se – Nyheter, tester och artiklar för nordens Macproffs » Fortsatta stabilitetsproblem med iMac 1.8GHz Intel Core Duo

Macpro:s tidigare test av den nya 17″ iMac 1.83GHz Intel Dual Core-maskinen visade ju vissa stabilitetsproblem, främst med med Photo Booth där maskinen helt enkelt kraschade efter en stunds användande. I och med uppgraderingen till Mac OS X 10.4.5, som var betydligt större i megabyte räknat för x86-versionen av Mac OS X jämfört med PowerPC-versionen, kunde man ju hoppas att det kunde blivit bättre med maskinens stabilitet.

Men när det gäller just stabiliteten verkar det som att Apple får jobba lite till på saken för de läsare som hört av sig om detta rapporterar att det snarare blivit ännu värre. Just exemplet Photo Booth är särskilt talande där hela maskinen kraschar när man bara startar programmet. Buggig kod eller problem med den inbyggda iSight-kameran, som för övrigt använder sig av USB 2.0 och inte Firewire. Vill man spekulera vilt så kan det ju mycket väl bero på att det är problem med Intels styrkretsar för USB… men det är som sagt bara spekulationer.© 2020 Omsoc Publishing AB