2006-02-28
Nyhet

Mac mini som mediacenter

Apple höll ett Special Event idag, och presenterade en ny version av Mac mini med Intelprocessorer.

Toppmodellen bestyckas med en 1.66GHz Dual Core-processor och uppges vara över fyra gånger snabbare än den förra toppmodellen med en G4-processor på 1.42GHz, något som säkerligen inte stämmer för vardagsanvändaren, även om hastigheten är mätbart större. Standardmodellen har en Intel Single Core-processor på 1.5GHz.

Förutom nya processorer har den nya Mac minin fyra USB 2.0-portar och optiska in och utgångar för ljud. Apple har dessutom tagit bort modemporten, och det känns väl inte som att den kommer att saknas.

Man kan numera koppla Mac mini till sin TV genom antingen DVI-utgången eller en DVI->Video-adapter. Detta i kombination med den nya infraröda porten på framsidan av datorn, genom vilken den kan kontrolleras med Apple Remote, gör den till det mediacenter vi länge hoppades på att den skulle bli.

Och som om inte detta skulle vara nog har Apple inkluderat Bonjour i Front Row och gjort det så finurligt att en dator i ditt hem kan agera som mediaserver och streama filmer, musik och bilder via Bonjour och Front Row till en annan dator.

Man kan ju dock fråga sig om de lågupplösta filmer som man kan köpa i iTunes Music Store är tillräckliga för att stilla oss hungriga prylbögar med HDTV och annat? Förmodligen inte. När kommer iTunes Movie Store?© 2020 Omsoc Publishing AB