2006-03-10
Nyhet

Windows kommer ej stödja EFI – glöm dual boot

Apc rapporterar att Windows Vista inte kommer att stödja EFI. Det innebär att många av oss som hoppats på en smidig dual boot på Intel-macar tyvärr lär få se oss om efter andra möjligheter.

Andrew Ritz från Microsoft uttalade sig om EFI på Intels utvecklarkonferens och sade att Vista inte kommer att få stöd för EFI när den släpps till hösten. Microsoft kommer inte att bygga in stöd för EFI på 32-bitars processorer vilket innebär att alla Intel-macar som säljs idag inte kommer att kunna köra en dual boot av Vista utan någon form av emulering. EFI kommer förmodligen att inkluderas i kommande service pack för Vista men inte förrän Vista server ser dagens ljus.

Tack till Lee och Johan bergström för tipset.© 2021 Omsoc Publishing AB