2006-07-31
Nyhet

Begagnatmarknaden het för PPC-maskiner

Med introduktionen av MacBook Pro har marknaden närmast svämmat över av begagnade PowerBook G4-maskiner. Och nu när WWDC med den troliga lanseringen av x86-baserade versioner av Apples arbetsstationer närmar sig tycks det dyka upp allt fler PowerMac G5-maskiner på marknaden. Intressant i sammanhanget är dock att antalet begagnade iBooks inte tycktes tillta när Mac Book-modellerna lanserades.

Och vad händer med de PPC-baserade Xserve-modellerna när det med all säkerhet också dyker upp x86-baserade dito förr eller senare. Begagnatmarknaden för de äldre G4-baserade modellerna har ju inte direkt varit levande här i Sverige.

Ändock finns det klipp att göra för den som kan tänka sig att stanna kvar på PPC-plattformen ett tag till. En Power Mac G5 Quad-maskin är ju fortfarande rent ut sagt snuskigt snabb, förutsatt att man kör mjukvaror som kan dra nytta av kraften.

Så vad säger ni? Har ni redan dumpat PPC-maskinen för x86 eller kanske är det inte helt fel att stanna kvar ett år till med en toppmodern PPC-maskin till ett vrakpris?© 2020 Omsoc Publishing AB