2006-08-07
Nyhet

WWDC – nya Xserve!

XserveG5 med sina 20 månader (!) på nacken ersattes ikväll som väntat med nya fräscha modeller från Apple. De nya maskinerna är som väntat baserade på proppar från Intel och det är samma processorer som används i de nya Mac Pro maskinerna. Det är de nya Xeon processorerna med dubbla kärnor och tre hastigheter på 2.0, 2,66 och 3.0Ghz. Lagringsutrymmet är på maximala 2.25TB och nu finns möjlighet att köra SAS-diskar på 15.000rpm eller SATA.

Nya redundanta strömaggregat, ATI Radeon X1300 med en mini DVI utgång samt möjlighet att trycka in ett PCI Express grafikkort med dual-link DVI och 256MB RAM är nyheter. Apple har också valt att använda sig av nya minneskretsar för internminnet, numera är det DDR2 (FB-DIMM) ECC för hela slanten.

Servrarna kommer att börja skeppas i Oktober och skall enligt Apple vara upp till 5 gånger snabbare än de gamla XserveG5 de ersätter.

Köp dina nya Mac-maskiner genom att klicka här och stöd Macpro!© 2019 Omsoc Publishing AB