2006-09-21
Nyhet

Skrattar bäst som…

Apple har släppt säkerhetsuppdatering 2006-005 och den innehåller uteslutande säkerhetsuppdateringar för (trumvirvel) AirPort!

Jag är nog inte den enda som nu ställer sig frågan hur pass “fel” Jon Ellch och David Maynor hade när de på Black Hat konferensen för några veckor sedan visade att de kunde kapa en Macbook på 60 sekunder. Enligt John Gruber på Daring Fireball hade de otroligt fel, frågan är om han idag är lika kaxig nu när moderskeppet släppt buggfixar för allvarliga säkerhetsbrister i AirPort.

Uppdateringen uppdaterar även Apples API för (trumvirvel) tredjepartstillverkare som skriver mjukvara för integration med AirPort och det var just ett trådlöst kort från en tredjepartstillverkare som användes på Black Hat. Läser man dokumentationen för säkerhetsuppdateringen är det oklart om det ens behövdes ett kort från en tredjepartstillverkare för att kapa en Macbook.© 2020 Omsoc Publishing AB