2006-11-26
Nyhet

Recension – MacBook 2GHz Intel Core 2 Duo

Så var det då dags för MacBook Pro:s lillebror att få in en 64-bitars spis under huven.

Problemen med MacBook:en har ju varit ganska många. När vi på Macpro fick låna in en svart MacBook var den just behäftad med det vanligaste av fel, nämligen att den stängde av sig titt som tätt. Inget viloläge, ingen förvarning utan *boom*, så stängde den av sig. Rätt snopet, får man ju säga.

Den nya modellen uppför sig i princip 100% exemplariskt. Dock hände det vid ett par tillfällen att maskinen fick problem med det trådlösa nätverket efter att maskinen varit nere i viloläge.

När man väckt upp den igen gick det trådlösa nätet slött som sirap och en omstart av datorn gjorde att den helt tappade all information om det skyddade trådlösa nät vi använde under testet.Den nya MacBook:en är utrustad med Intels senaste processor, Core 2 Duo. Det innebär att även Apples “Svensson-notebook” nu fixar 64-bitarskod och även om det inte gör så stor skillnad för vårt testexemplar, utrustad med 1GB internminne, så är det givetvis ett måste om den ska hänga med i framtidens versioner av OS X.
Klart är dock att bytet till Intels Core 2 Duo-processor har gjort maskinen gott. I Xbench får den 93.86 poäng, vilket är att jämföra med den tidigare modellens 48.50 poäng. Den modellen vi testade då hade visserligen Mac OS X 10.4.6 men den hade liksom denna modell 1GB internminne. Minnestypen i den här nyare modellen är för övrigt DDR2, precis som i den tidigare modellen. Kanske hade betyget i Xbench blivit bättre med mer minne då OS X på x86-arkitekturen verkar vara betydligt minneshungrigare än motsvarigheten på PPC-plattformen.
© 2019 Omsoc Publishing AB