2006-12-12
Nyhet

Toppchef på Microsoft kör hellre Mac

“In my view, we lost our way. I think our teams lost sight of what bug-free means, what resilience means, what full scenarios mean, what security means, what performance means, how important current applications are, and really understanding what the most important problems our customers face are. I see lots of random features and some great vision, but that does not translate into great products.”

Så skrev toppchefen på Microsoft, James Allchin, i ett mail i Januari 2004. Mailet har blivit offentligt då det ingick som bevismaterial i en tvist mellan Microsoft och Comes i Utah där frågan gällde huruvida Microsoft hade en monopolställning på marknaden. I samma mail skrev Allchin också att han hade köpt en Mac om han inte hade jobbat på Microsoft. Allchin har de senaste åren fungerat som chef för utvecklingen av Windows Vista.

Tidigare har vi rapporterat om hur Jim Allchin planerat att sluta på Microsoft när Windows Vista släppts. Det återstår väl att se om så är fallet, men då kan han ju åtminstone köpa sig en Mac…

Läs mer om Allchins kärlek till Macintosh på ComputerWorld.

(via Markus Schmidt)© 2021 Omsoc Publishing AB