2007-01-29
Nyhet

Adobe släpper Photoshop Lightroom 1.0

lightroom_420.jpg

Efter att ha tagit hjälp av en halv miljon fotografer är nu Photoshop Lightroom redo att släppas i en version 1.0. De som kört betaversionerna tidigare vet att programmet visat sig vara ypperligt användbart redan i just betastadiet så version 1.0 torde inte avskräcka riktigt lika mycket.

Nya funktioner har tillkommit i programmet efter den fjärde betaversionen, bland annat en avancerad sökfunktion. Lightroom nyttjar Adobes egen Camera Raw-teknik och har stöd för över 150 kameramodeller med olika råformat. Det går även att använda Jpeg och tiff som standardformat. Bland de kameror som stöds från start är Nikon D 40/80, Pentax K 10D, Canon EOS 400D Rebel XTi och Canon EOS Kiss Digital X.

Adobe Photoshop Lightroom 1.0 börjar levereras i mitten av februari och kostar cirka 2 220 kronor exkl moms. För beställningar som läggs senast den 30 april 2007 erbjuds svenska kunder ett introduktionspris på 1 540 kronor exkl moms. Rekommenderade systemkrav är Macintosh OS X 10.4.3, 1 GHz PowerPC G4-processor.

Adobe Photoshop Lightroom fungerar både på x86- och PowerPC-baserade maskiner. Mac OS X 10.3 10.4.3 eller senare krävs och minst en PPC-processor på 1GHz. Något motsvarande finns ju inte i x86-modellerna av Macintosh så samtliga modeller på marknaden torde fungera utmärkt.© 2021 Omsoc Publishing AB