2007-03-17
Nyhet

Recension – Creative Inspire T3100

lowres_t3100_p_420.jpg

Förra gången vi testade ett par Creative-högtalare gick det ju inget vidare för den forne ljudkortsgiganten. Och ska sanningen fram så blir det inte så där vansinnigt mycket bättre nu heller.

Creatives högtalarpaket Inspire T3100 är för mig ett mysterium. För det kunde faktiskt ha låtit bra. Riktigt bra. Konstruktionen påminner skarpt om det högtalarpaket jag använder till vardags, ett Logitech X-230. Skillnaden är att X-230 låter förbaskat bra, i synnerhet med tanke på att det kostar ynka 425 kronor inklusive moms. Prisklassen för Creatives Inspire T3100 är ungefär den samma, mellan 300-500 kronor inklusive moms beroende på vem man vill köpa av, men skillnaden är att Creatives högtalare låter oinspererat, burkigt och rätt menlöst. Logitechs X-230 överraskade mig med att ha en rätt fin ljudbild, i synnerhet med tanke på prislappen.

Ska man säga något positivt så är basmodulen i Inspire T3100-paketet väldigt entusiastisk och man får ofta justera basnivån för att få en jämn och bra ljudbild. Jag har för övrigt testat med allt från Art of Noice via Kraftwerk, k.d. lang till Nine Inch Nails för att bedöma om de här högtalarna håller måttet och jag tycker inte de gör det.

Frågan är om Creative ska bygga högtalare. Jag börjar tvivla allt mer.

Leverantör : Creative
Pris : 321 – 575 kronor (uppgift från PriceRunner)
Kontakt : Creative© 2021 Omsoc Publishing AB