2007-04-29
Nyhet

Ordkrig mellan Apple och f.d ekonomichefen

En stilla undran jag har är varför det helt plötsligt utbrutit ett mindre ordkrig mellan den tidigare ekonomichefen Fred Anderson och Apples nuvarande styrelse angående Steve Jobs skyldig eller icke skyldig i fallet med optioner som daterats felaktigt.

Apples styrelse har släppt följande uttalande:

We are not going to enter into a public debate with Fred Anderson or his lawyer. Steve Jobs cooperated fully with Apple’s independent investigation and with the government’s investigation of stock option grants at Apple. The SEC investigated the matter thoroughly and its complaint speaks for itself, in terms of what it says, what it does not say, who it charges, and who it does not charge. We have complete confidence in the conclusions of Apple’s independent investigation, and in Steve’s integrity and his ability to lead Apple.

I slutet av april anmäldes Anderson själv för att ha varit lite kreativ när det gällde just bakdateringar av aktieoptioner. Han betalade självmant 150000 dollar i böter för att på ett olagligt sätt tjänat närmare 3,5 miljoner dollar

Nåja, den som lever får se. Lite uppfriskande att se när det kommer lite grus i Apples annars så välsmorda PR-maskineri.© 2019 Omsoc Publishing AB