2007-05-15
Nyhet

Jag minns, jag minns…

racknroll.jpg… som igår när jag som enda skandinavisk journalist blev inbjuden till Cupertino och Apples högkvarter. Givetvis fick jag inte veta ett skvatt om vad det gällde och jag fick avboka en annan väldigt intressant resa som jag bjudits på för att med några få dagars varsel åka till USA istället för Nicé. Det enda jag fick veta av Apple PR var att “det var värt det”. Och det var det – väl på plats i Cupertino baxades en grupp journalister från hotellet, över en motorväg och in på Apples campus. Den magiska gatuskylten Infinite Loop uppenbarade sig.

Väl på plats klev Jobs och tre av hans produktchefer upp på scen och avslöjade vad det hela handlade om – en ny server. Xserve hette den och resten är, som det heter, historia.

Lite kul var det när en engelsk journalist frågade Jobs varför Apples serversatsning skulle tas på allvar denna gång när företaget ju hade lanserat en server tidigare som företaget raskt lade ner. Jobs reaktion lät inte vänta på sig och när han rättade till sina glasögon gjorde han det med “fel” finger. Jag noterade det men förstod inte innebörden i det hela förrän senare.

Efter presentationen åt vi lunch tillsammans med flera chefer på Apple och innan det var Jobs själv med efter presentationen av Xserve och tog frågor ute i en del av huvudkontoret där även en gigantisk Bösendorfer-flygel står som Jobs köpte in till det ursprungliga Macintosh-teamet.

Och ja, jag tog massor av bilder. Ska se om jag kan rota fram dom och posta senare i veckan. Tror t.om jag har kvar planchen på Xserve G4:an som alla fick varsitt exemplar av.

Varför skriver jag då detta? Jo, Xserve fyller fem år idag!

Uppdatering : En video från lanseringen finns här.© 2020 Omsoc Publishing AB