2007-06-09
Nyhet

Recension – mStand från Rain Design

Rain Design
Vi skrev här på Macpro för några veckor sedan om att Rain Design skulle lansera sitt nya stativ mStand. Vi blev så klart intresserade och fick låna ett stativ från MacLine Distribution för test.Det första som slår en när man packar upp mStand är att den är tung i jämförelse med andra stativ på marknaden. När man väl fått upp stativet ur förpackningen, som för övrigt är riktig snygg, så ser man direkt att Rain Design satsat på ren design med några små detaljer. Materialet är massiv och andas kvalité. För är det något som Rain Design har tänkt på, så är det designen, och att den verkligen ska passa in till din bärbara MacBook eller Macbook Pro. Stativet påminner väldigt mycket om iMac- och Cinema Displays-stativ, vilket är ett smart drag från Rain Design.Hur fungerar då mStand praktiskt? Datorn hålls uppe och på plats med hjälp av gummi på ovansidan av stativet och en kant med gummi längst ner. Vilket fungerar bra eftersom datorn inte kan glida iväg. Tyvärr har Rain Design tagit till en lite väl styv lutning som gör att man måste ha sin bärbara datorn uppslagen på max, personligen hade jag sett att man hade kunnat få ställa in fler alternativ på lutning själv. Det hade underlätta ergonomin beroende hur man sitter.

mStand

Kikar man på produktbilderna (se ovan) så ser man att de valt att göra hålet för sladdar mindre för mStand (iMac har liknande uppsättning), där förstår jag inte riktigt hur Rain Design har tänkt. Kan det vara så att de fick göra kompromisser för att inte likna Apples design för mycket? Hade gärna sett att hålet varit större, då man ofta tar med sig sin ström-adapter när man är på resandefot. För det blir lite väl bökigt att försöka få igenom sladden via det lilla hålet vid varje tillfälle. Ska man summera intrycken från mStand, så tycker jag ändå att produkten är köpvärd och för att inte glömma väldigt snygg. Man kan leva med den snäva vinkeln och det lilla hålet för sladdarna. Så är du ute efter ett nytt stativ till din MacBook eller MacBook Pro så är mStand helt rätt för dig.

Leverantör : Rain Design
Pris : Från 686 kr inkl. moms
Återförsäljare : Macoteket
Distributör : MacLine Distribution© 2020 Omsoc Publishing AB