2007-07-03
Nyhet

Alfresco pratar svenska och snurrar på iPhone

Alfresco är en plattform för enterprise content management (ECM) baserad på öppen källkod som vi skrivit om tidigare här på MacPro. Utvecklingen går vidare med snabba steg i och dagarna släpps version 2.1 (http://wiki.alfresco.com/wiki/Release_2.1) med viktiga förbättringar. Här i Sverige har ett antal intressenter med SGU (Sveriges Geologiska Undersökning) i spetsen sett till att det numera finns en svensk översättning av plattformen.

Den går att att ladda hem på:

http://forge.alfresco.com/projects/languagesv/

Översättningen av plattformen hanteras med s.k. language packs som egentligen bara är en uppsättning tillägg i form av textfiler. Filerna kopieras in på rätt ställe, man ändrar på ett ställe i konfigurationen som bestämmer vilka språk som ska synas i popupmenyn på inloggningsisdan och så startar man om sin applikationsserver. Vips, så pratar den svenska. Kom gärna med kommentarer kring översättningen.

Så här i iPhone-tider kan det ju vara kul att se hur det ser ut om man kör Alfresco på Safari i iPhone. Ta en titt här:

http://blogs.alfresco.com/luissala/2007/07/01/alfresco-on-an-iphone/

Arbetet med en riktig installerare för Mac OS X går vidare. Häromdagen fick jag den första betan av denna och den såg fin ut även om det återstår lite jobb innan installationen fungerar perfekt. Jag återkommer med uppdateringar i frågan.

Av Alexandra Larsson© 2021 Omsoc Publishing AB