2007-09-11
Nyhet

Apple ställer till det för Logicanvändare


Logic har, sedan Apple köpte Emagic, hamnat lite i skymundan. Apple släppte Logic 7 för snart tre år sedan och sedan dess har det inte hänt speciellt mycket. Nu har dessutom Apple bestämt sig för att, medvetet eller omedvetet, göra livet surt för många Logicanvändare. Uppdateringen från Logic 7 och 7.1 till 7.2 finns inte längre att köpa, de Logicanvändare som skaffat en ny Intelmac och upptäcker att version 7.2 krävs för att programmet ska rulla får snällt skaffa sig en ny licens för 10000 kr (3000 för Logic express) eller anmäla sina skivor som saknade och på så sätt få nya för en dryg tusenlapp. Vidare så “förstör” Garageband 08 de Apple-loopar som öppnas i programmet genom att konvertera dem till ett format som Logic, i nuvarande skepnad, inte kan läsa.

Så kör du Logic och Garageband sida vid sida, vänta med att installera Garageband 08, och har du en äldre version av Logic 7, så skaffa inte en Intelmac för du kommer inte kunna köra programmet och ej heller uppdatera det så det funkar.

Macpro har försökt kontakta Apple för en kommentar, men ej lyckats få svar.© 2019 Omsoc Publishing AB