2007-09-14
Nyhet

Parallels Server nu i Alpha

Parallels ångar vidare och har gett sig den på att inte låta VMware köra över dem i tävlingen om Macanvändares dinarer. Parallel Server skall nu enligt Benjamin Rudolph från Parallels vara i Alpha-stadiet och enligt planerna skall det släppas en publik beta inom fyra till sex veckor. Parallels som är ett dotterbolag till SWsoft som gör Virtuozzo (som är stor på Linux) kommer även på sikt att ge Parallels möjlighet att köra de virtuella maskiner som skapats i Virtuozzo och flytta dem mellan virtuella servrar utan omstarter eller driftstopp.

Parallels Server kommer att kunna köras på OS X Server och OS X men även utan operativsystem, direkt på tex en Xserve om man vill köra ett gäng virtuella maskiner. Framtiden låter onekligen intressant, nu återstår bara att se hur Apple ställer sig till virtualisering av OS X.© 2019 Omsoc Publishing AB