2007-09-20
Nyhet

WiFi-hacket äntligen publicerat

Det har gått ett tag nu, ja närmare ett år sedan ett säkerhetshål i en drivrutin för Airportkortet i en MacBook visade sig vara så allvarligt så det gick att ta kontroll över hela datorn. David Maynor heter mannen som upptäckte säkerhetshålet och han fick under de kommande månaderna utstå spott och spe för sin upptäckt, men enligt egen utsago var han under NDA och kunde därmed inte publicera alla fakta förrän nu.

Apple hävdade senare att de själva upptäckt säkerhetshålet i en intern säkerhetsgenomgång av koden och Maynor fick inget tack för sitt arbete från företaget.

Maynors hela rapport finns att ladda ner här.

Rick belönas för detta tips med ett exemplar av Parallels Desktop 3.0 for Mac. Läs mer om tävlingen här!© 2021 Omsoc Publishing AB