2007-09-21
Nyhet

Ytterligare Mac-butik i Stockholm

Snart kan man inte svinga en gammal iMac i strömsladden utan att man råkar träffa en butik som säljer Appleprodukter. Senast ut i raden är inLife som dubblerar antalet butiker och därmed öppnar sin andra dito. Läget skäms inte för sig heller; Skyltfönstret vätter ut mot Sergels Torg och butikslokalen ligger bredvid Designtorget.

Tidigare har ju Macoteket öppnat en rejäl låda i trendiga SOUK-gallerian på Drottninggatan och har därmed två butiker i innerstaden och en i Uppsala. Till den kommer inom kort en i Linköping. Utöver det finns ju även inWarehouse-butiken ett stenkast från Stureplan, även den fullpackad med Apple-produkter.

Hur stor är då risken att butikerna börjar kannibalisera på varandra? Än så länge verkar marknaden blomstra och även om marginalerna på Appleprodukter inte är så rejält tilltagen så verkar försäljningen av kringprodukter hålla skutorna flytande.

Macpro önskar inLife och Macoteket lycka till.© 2019 Omsoc Publishing AB