2007-12-05
Nyhet

Sony presenterar nästa generations HDV-produkter

att891ad.jpg

Bland Sonys senaste generation HDV-produkter finns två videokameror med utbytbara objektiv, native progressiv inspelning, ökad ljuskänslighet, hybridinspelning på band och minneskort och en rad funktioner för allmän TV-produktion, video, lågbudgetfilmare, med mera.

Den ena modellen, HVR-Z7E, är handhållen och den andra, HVR-S270E, placeras på axeln. Sony lanserar också HVR-M35E, ett däck för in- och avspelning. Med dessa HDV-produkter utökar Sony sitt utbud av HD-produktionsteknik som också innefattar nya kameran PMW-EX1 XDCAM EX med minneskort.

De nya videokamerorna har Sonys nya 1/3-tums 3 ClearVid CMOS Sensor-system. Med sin 45-gradiga roterande pixellayout ger 3 ClearVid CMOS Sensor-systemet hög upplösning och bättre kapacitet i svag belysning med sin känslighet på ner till 1,5 lux.

Videokamerorna kan spela in i native progressiv 1080/50i och 25p. Med sensorsystemet 3 ClearVid CMOS och EIP-tekniken får man äkta 1080p-bilder som sedan kan spelas in som progressiva signaler av HVR-Z7E och HVR-S270E i HDV-format. De progressiva HDV-strömmarna kan skickas ut från en i.LINK-kontakt (Firewire för resten av världen) och användas i progressiv redigering med kompatibel NLE-mjukvara.

HVR-Z7E och HVR-S270E kan koppla om mellan 1080p, 1080i i HDV-format, DVCAM och DV-inspelning och bägge kan nerkonvertera material från HD till SD och skicka ut videosignalerna via sitt i.LINK-gränssnitt och andra SD-utgångar. HVR-Z7E har en HDMI-utgång. HVR-S270E finns med HD-SDI eller SD-SDI-anslutning och stödjer också inbyggt ljud och tidskod.

De nya produkterna kommer ut på marknaden i februari 2008. Mer information om HDV-sortimentet och nya tillbehör finns här.© 2021 Omsoc Publishing AB