2008-10-18
Nyhet

Tio bra applikationer till iPhone

Problemet, om man kan kalla det ett problem, med App Store är mängden program som finns där. Det är tusen och åter tusentals dito och om man nu inte har något bättre för sig, vilket man säkerligen har, så kan man ju alltid sitta där och ladda ner allt som ser intressant ut och testa. Jag tänkte dela med mig av mina tio favoritapplikationer på min iPhone:

1. TV.nu. Enkel, genial och snabb. Jag kan snabbt kolla vad som är på TV idag, och jag kan också ställa in vilka kanaler jag har hemma. Pris: Gratis!

2. GasHog. Kör man mycket bil så vill man gärna hålla koll på bensinkostnaderna. Jag gör det med GasHog, ett program som låter mig mata in pris, antal liter och mätarställning vid varje tankning. Efter ett tag får man en trevlig, eller rätt jobbig, sanning i vad ens bil egentligen kostar per mil. Pris: 7 kronor.

3. Things. GTD-applikationen nummer ett, både på skrivbordet och i fickan. Hjälper åtminstone mig att hålla reda på deadlines och andra saker som bara måste fixas. Guld värt. Pris: 75 kronor.

4. Units. En kanonbra liten applikation som hjälper dig att konvertera mellan olika enheter. Pris: 7 kronor.

5. NetNewsWire. Sjukt bra RSS-läsare, både på skrivbordet och i fickan. Ett gratis konto hos NewsGator gör det även möjligt att hålla rätt på vilka feeds du har olästa oavsett var du befinner dig. Pris: Gratis.

6. iSSH. Vid åtminstone tre tillfällen har jag räddat kunder genom att kunna ssh:a in till en server och lösa ett problem, allt från min iPhone. Det finns många SSH-klienter på AppStore men denna är i mitt tycke bäst. Pris: 38 kronor.

7. Week. Enkelt och bra – visar vilket veckonummer det är. Pris: 7 kronor.

8. ARLA Kökets Kokbok. Helt genial applikation – 300 recept i fickan och ingen ångest när du står i mataffären nästa gång. Pris: Gratis.

9. WordPress. Blogga från din iPhone. Skönt okomplicerat och efter några buggar i den första versionen nu riktigt stabil. Pris: Gratis.

10. AIM. Egentligen en ganska osexig applikation men det närmaste vi kommer en iChat i vår iPhone än på ett tag, eller tills Audium släpps på App Store. Pris: Gratis.

Vilka är dina favoriter på App Store? Kommentera gärna!© 2021 Omsoc Publishing AB