2008-10-21
Nyhet

Snow Leopard

Ska man tro ryktet…. så kommer Snow Leopard, den kommande versionen av Mac OS X, att innehålla inte bara massiva omskrivningar av tonvis med applikationer som idag är skrivna med Carbon, som exempelvis Findern, till Cocoa. Detta kommer givetvis att ge bättre prestanda överlag, men intressant nog är att Snow Leopard också enligt Apple ska innehålla utökat stöd för Exchange Server 2007 i program som iCal, Adress Book och Mail.

Om detta visar sig stämma är det ett tydligt tecken på att Apple nu satsar hårdare på företagsmarknaden, och kanske också en antydning att Apple bryr sig allt mindre och mindre om e-postservern i sitt eget serveroperativsystem, Mac OS X Server.

Utöver ett unisont “hejdå” till Carbon sägs Snow Leopard också innehålla stöd för uppstart från diskfiler, alltså precis sådant som Sun:s Unixmaskiner och många andra datorer för den delen har haft stöd för i drygt 20 år nu. En mycket användbar funktion för de som vill kunna installera många datorer snabbt.© 2020 Omsoc Publishing AB