2008-10-25
Nyhet

Apple öppnar utvecklarforum – och skrotar NDA

Äntligen, som Gert Fylking brukade säga, så har Apple börjat ta utvecklarna på allvar. Istället för att försöka låsa ner snacket mellan utvecklarna med diverse korkade NDA:er, har nu Apple istället tvärvänt och öppnat upp API:erna för iPhone för diskussion registrerade utvecklare emellan, och iPhone-utvecklare kan dessutom släppa källkoden för sina applikationer fri för vem som helst utan att bli utsparkade ur utvecklarprogrammet, stämda, etcetera.

Apple går dessutom steget längre och startar ett utvecklarforum för registererade iPhone-användare. DevForum heter det och mer information finns här.

Varför gör då Apple detta? John Gruber har skrivit en längre artikel i ämnet iPhone och Apple som förklarar en hel del om varför Apple tar den dåliga PR som företaget fått så mycket på allvar. Allt som hindrar utvecklarna i sitt arbete är på många sätt livsfarligt då det driver dem rakt i armarna på Google och Microsoft, och Apples försök att kontrollera utvecklarna var helt oacceptabelt. iPhone har på 15 månader vuxit till att bli en av Apples största produkter och ser man till hur utbudet ser ut idag finns det alla möjligheter att växa vidare.© 2020 Omsoc Publishing AB