2008-12-04
Nyhet

Apple slutar tipsa om antivirus-produkter för Mac

Amerikanska Macworld tycks ha drabbats av samma nyhetstorka som alla andra (Macpro inkluderat, eftersom vi skriver om detta…). En webbsida hos Apple tipsade tidigare om att man även som Mac-ägare borde ha antivirus-program installerat på sin Mac:

Apple encourages the widespread use of multiple anti-virus utilities so that virus programmers have more than one application to circumvent, thus making the whole virus writing process more difficult.

Efter att sidan fått lite väl mycket uppmärksamhet så har den nu raderats från Apple.com. Apple motiverar beslutet med att informationen var gammal coh felaktig.

Apple menar också att Mac OS X har inbyggda funktioner som skyddar användaren utan att behöva använda antivirus-program.

Sidan är nu som sagt borttagen. Läs mer om detta här.© 2021 Omsoc Publishing AB