2009-02-07
Nyhet

Lenovo blöder – kallar in grundare för att styra upp läget

Företaget borde ta och höja kvaliteten på de bärbara Thinkpad-maskinerna, som i mitt tycke har tappat både i prestige och kvalitet i takt med att priserna sjunkit.

En gång i tiden var en Thinkpad det hårdaste och bland det finaste du kunde äga om du hade en bärbar dator. En Thinkpad var en statussymbol och kvaliteten var helt makalös och IBM konkurrerade med kvalitet, inte med pris.

Nu har jag en X61s-maskin på jobbet och även om den är väldigt lätt, har en sjukt bra batteritid med det stora batteriet inhängt, så är tangentbordet, vilket alltid var det stora trumfkortet under IBM:s ägande av varumärket, inte alls bra. Skärmen är okej men en Thinkpad idag känns mer som en Dell och inte som en Thinkpad.

Förhoppningsvis får de ordning på produkterna igen.© 2021 Omsoc Publishing AB