2009-02-23
Nyhet

Inte fler?

27 procent, eller 480000 en miljon, av alla iPhones sålda i USA är upplåsta.

Det uppger åtminstone ett analysföretag, som också räknar med att de upplåsta telefonerna kostar Apple 500 miljoner dollar i intäkter.

Det vore kul att se de globala siffrorna. Förhoppningsvis har Apple insett att valet av operatör efter ett monopolsystem med en operatör per land kostar dem mer än det smakar. Utnämningen av Telenor som den andra operatören här i Sverige efter Telia pekar, om man ska spekulera en aning vilt.

Uppdatering

Macpro-läsaren Hugo Krantz har haft vänligheten att påpeka att nyheten i denna artikel egentligen inte var någon nyhet. Rapporten som Cult of Mac-artikeln bygger på är över ett år gammal och således gäller den inte ens den nyare 3G-modellen.

Hur många av 3G-modellen som nu låsts upp med Yellowsn0w eller SIM-kortsadaptrar har jag inte funnit några siffror på ännu, men det hade varit förbaskat kul att se. Siffrorna på det lär nog dröja innan de dyker upp.© 2021 Omsoc Publishing AB