2009-02-25
Nyhet

OmniWeb nu freeware

Det är en historisk morgon på många sätt. Och också en tråkig. För genom att släppa OmniWeb som freeware säger inte bara Omni Group att de har gett upp i kampen mot Safari, Firefox och andra, utan också att de inte längre utvecklar produkten:

“By making these applications — which are not currently under active development — available as free downloads, we hope that more people are able to enjoy using them without the barrier of cost.”

Produkterna det rör sig om är inte enbart OmniWeb utan också OmniDazzle, OmniDiskSweeper, och OmniObjectMeter. Tre av dessa fyra är gamla men väldigt användbara produkter. Den fjärde, OmniDazzle, har dock inte så många år på nacken, och jag kan förstå att det är en produkt som inte sålt särskilt bra. Hur användbar den är i praktiken kan också diskuteras.

Förhoppningsvis kommer uppdateringar till OmniWeb i framtiden. Det var fram tills igår eftermiddag världens bästa webbläsare men i och med Safari 4-betan är jag inte så säker längre. Vidare tester får visa hur landet ligger i den frågan.© 2019 Omsoc Publishing AB