2009-02-26
Nyhet

Meddelande till Steve Ballmer

Steve Ballmer gör sitt bästa att snacka ner iPhone. En kommentar som Hr Ballmer fällde häromsistens på Microsofts Strategic Update-konferens säger en hel del om hur Microsoft tänker, och hur de ser på konsumenter och att ge kunderna vad de vill ha. Jag har summerat uttalandet till två punkter:

1. Konsumenterna gillar iPhone och till viss del också RIM (BlackBerry).
2. Operatörerna och tillverkare av mobiltelefoner föredrar Windows Mobile.

Tittar man på de här två punkterna ser man ganska snabbt problemet med och för Microsoft: de designar inte för de som ska använda enheterna, de designar för de som ska sälja dem. Det förklarar också en hel del varför Zune och Windows Mobile ser ut som de gör, och varför Xbox-gänget var tvungna att sätta sig i egna lokaler långt ifrån Microsofts övriga Campus för att få ut en konsumentprodukt värd namnet.© 2019 Omsoc Publishing AB