2009-03-10
Nyhet

Cirkus Palm är i stan för att stanna

Länkarna väller in från er läsare och det är jag väldigt tacksam för. Men jag vet inte om jag ids att rapportera om hur Palm nu distanserar sig från investeraren Roger McNamee och hans uttalande om iPhone från förra veckan, eller hur fler och fler instämmer med mina åsikter om varför Palm kommer att misslyckas eller hur illa ute Palm egentligen är. Men jag gör det ändå, för underhållningsvärdet är så enormt stort.

Palm har ett enormt PR-problem. De har inte lyckats med att få bort frågan om hur mycket de kopierat iPhone, och det är snart tre månader sedan Pre visades för pressen (och då fick ingen utanför Palm ens röra telefonen, än mindre testa den) och ännu har inte Palm gjort annat än att presentera den mobiloperatör i USA som ska få sälja telefonen. Ingen fullständig prisbild har presenterats och inga testexemplar har nått ens de mest inflytelserika teknikjournalisterna i USA.

Palm har ett enormt trovärdighetsproblem. Palm har också ett enormt juridiskt problem i en eventuellt förestående stämning från Apple. Palm har dessutom ett enormt finansiellt problem i och med att deras pengar snart är slut och investerarna ställer sig inte direkt i kö för att ge företaget mer pengar att leka med. Palm har, utöver detta, ett enormt distributionsproblem, ett enormt marknadsföringsproblem och ett gigantiskt produktproblem.© 2020 Omsoc Publishing AB