2009-03-22
Nyhet

En rapport från fältet

Jag räknade ut häromdagen att jag har lagt nästan 90 000 spänn på appleprodukter de senaste fem åren. Tre bärbara pro-macar, tre iPods, en iPhone och mängder av tillbehör som trådlösa basstationer, fjärrkontroller, extra strömadapters och så vidare. Min Powerbook 12″ har jag kvar, och den är fortfarande fantastisk, men den har dödat tre hårddiskar, och för ett år sen gav superdriven upp och en skiva fastnade i den vilket är ett vanligt problem. Min iPod Photo har fått batteriet utbytt, men hårddisken är stendöd. Min Airport Express får värmeslag då och då och dagen efter jag köpte min iPhone gick jag tillbaka med den och klagade på att switchen för ljudlöst läge var konstig och att jag ville byta telefon för att den garanterat skulle gå sönder rätt snart. Svaret var att de måste skicka iväg den på felsökning trots att den uppenbarligen var dålig redan ur kartongen, och det accepterade jag inte. Idag har knappen gått av (!) och jag har fortfarande inte möjlighet att vara utan telefonen i flera veckor.

MacPro-läsaren Jonas Nilsson appropå Apples kvalitetskontroll numera. Eller snarare avsaknad av densamma.© 2021 Omsoc Publishing AB