2009-03-23
Nyhet

Bang & Olufsen Earphones

Härom veckan testade jag ju som bekant SennHeisers suveräna MM50-hörlurar för iPhone. Rappt som ögat hörde Macpro-läsaren Patrik Öhrnberg av sig och tipsade om Bang & Olufsen:s EarPhones.

Ett par mail och telefonsamtal senare stod jag på Bang & Olufsens kontor i Stockholm och gick därifrån en stund senare med ett par EarPhones i näven. Och efter att ha lyssnat på musik i EarPhones i princip hela helgen när jag suttit och skrivit kan jag säga att jag är väldigt överraskad.

Då hörlurarna är utanpåliggande kan man exempelvis förvänta sig att de ska “läcka”, precis som exempelvis Apples iPod-hörlurar där alla inom fem meters avstånd helt klart kan höra Trent Reznor skrika “All you fucking pigs!” när man lyssnar på Nine Inch Nails live-platta “… and all that could have been”. Med EarPhones hör ingen vad du lyssnar på, oavsett hur högt du spelar. Inte för att du kommer spela särskilt högt dock, det behövs inte.

Att lyssna på musik via exempelvis Spotify ger inte tillräckligt god kvalitet på ljudet för att göra EarPhones helt rättvisa men även med hårt komprimerad musik hör man enorm skillnad och helt plötsligt börjar man undra om man inte skulle ta och rippa om alla sina skivor i ett ännu fetare format…

Som ni säkert redan gissat gillar jag Earphones. Finishen i produkten är perfekt och även om det tar lite tid att få lurarna på plats och sitta helt perfekt känner man knappt att man har dem runt öronen när de väl är på plats. Det enda jag kan gnälla en aning om är att man helst inte tar av sig lurarna när man väl fått dem, men jag antar att det är en vanesak. EarPhones saknar också en mikrofon vilket gör att den inte går att använda som headset för en iPhone. En modell för det ändamålet finns givetvis också vid namn EarSet 3.

Priset då? Man kan inte säga namnet Bang & Olufsen utan att börja fundera på prislappen. Och EarPhones är dyra, närmare 1400 kronor inklusive moms. Men är man ute efter kvalitet och en lätt, gedigen och smidig design och vill betala för det finns det mig veterligen inget annat alternativ till din iPhone eller iPod idag.

Leverantör: Bang & Olufsen
Pris: Cirka 1390 kronor inkl. moms
Återförsäljare: Bang & Olufsens butiker

Musik i detta test

Nine Inch Nails – …And all that could have been
Pink Floyd – The Division Bell
Kent – Vapen & Ammunition
Peter Gabriel – Us© 2019 Omsoc Publishing AB