2009-05-12
Test

Ibland missar man saker

När man testar saker så finns det alltid en risk för att man missar en fitjure. Så här är några jag först missat men senare upptäckt som definitivt är till respektive produkts fördel:

1. Time Capsule rev. 2: Här upptäckte jag av en slump att man ju kan ansluta sin Time Capsule till MobileMe. Det innebär att man inte bara kan nå sina data från var man än råkar befinna sig (förutsatt att man har en Mac med sig som är ansluten till sitt MobileMe-konto), man kan även köra Time Machine mot sin Time Capsule över Internet. Hur det är med kryptering av datat och sådana saker låter jag dock vara osagt, men det är en väldigt fräck funktion.

2. Netgear ReadyNAS Duo: Även här handlar det om backup. Efter att ha uppgraderat programvaran i testexemplaret visade det sig att en ReadyNAS Duo nu också kan fungera som en Time Capsule, alltså att det går att backupa till och återställa från en ReadyNAS Duo-enhet vid exempelvis en systemkrasch. Uppgraderingen kostar gratis vilket verkligen inte skäms för sig.© 2019 Omsoc Publishing AB