2009-05-20
Nyhet

PocketMac GoBetween for Lotus Notes

Jag nämner ju Lotus Notes lite då och då här på Macpro och i dagsläget är det ju lite kymigt om man vill synkronisera sin kalender, addressbok och mail i sin iPhone över 3G-nätet med en Lotus Domino-server. Lotus är som jag tidigare nämnt på gång med en ny version av Traveler som kommer att sörja för att man då kan synkronisera sin mobiltelefon av valfri modell via ActiveSync-standarden.

Men tills dess så letar men givetvis efter alternativ. Ett sådant skulle kunna ha varit PocketMac:s produkt GoBetween for Lotus Notes. Men produkten har ett par grava problem vilket gör att den i dagsläget inte kan rekommenderas.

Först och främst vägrar den låta sig installeras så länge man har betaversionen av Safari 4 installerad. Tillverkaren skyller på Apple men någon närmare förklaring ges inte till varför installationsprogrammet kraschar. Det andra problemet är att produkten endast stöjder Lotus Notes 7. På vissa ställen står det “Lotus Notes 7.5 or later” och på andra endast “Lotus Notes 7” när det gäller stödet för Lotus Notes. Jag har testat produkten med Lotus Notes 8.5 och det fungerar över huvudtaget inte alls, och tillverkaren bekräftar också detta och utlovar en ny version inom kort.

Jag ser fram emot att titta närmare på PocketMac GoBetween for Lotus Notes igen då.© 2019 Omsoc Publishing AB