2009-05-27
Nyhet

“Äntligen får Apple rätt”

De Mac-användare som har några år på nacken minns säkert hur Apple gång efter annan fick försvara PowerPC-plattformens lägre klockfrekvenser, med förklaringar om hur en PowerPC fick mer gjort, trots att en x86-processor från samma tidsperiod inte sällan hade långt högre klockfrekvenser.

Nu kan man säga att Apple faktiskt får rätt till slut. Lite ironiskt är det ju att det är Intel och AMD som ligger bakom det nya tänkandet, men nu handlar det om att klämma ut mer ur varje klockcykel och samtidigt hålla strömförbrukningen nere.

Ok, det är kanske lite långsökt att hävda att detta på något sätt är Apples förtjänst. Egentligen är det IBM:s förtjänst, då de fortsatt utveckla Power-processorn och gjort den till en av de bästa plattformarna i världen.© 2019 Omsoc Publishing AB