2009-05-29
Nyhet

Google räknar med 18 Androidmodeller i år

Jag har lite svårt att se syftet med att göra en Microsoft och vräka ut modeller från en uppsjö av tillverkare med samma operativsystem i.

Microsoft och deras hårdvarupartners har ju visat att det inte fungerar eftersom det i princip blir samma hårdvara i botten då de alla är beroende av Microsoft för att lägga in några större funktionsändringar.

Vad jag försöker säga är att Google nog biter sig själva i ändalykten med den här strategin. Frågar man en iPhone-ägare vad denne har för telefon så är svaret klart och koncist, frågar man en Windows Mobile-användare så får man två svar, först vem som gjort hårdvaran och sen vilken version av Windows Mobile den kör.

Frågar man en Android-ägare vilken telefon de har blir väl svaret “en Google-telefon från… ” och så vidare. Varumärket Android blir knappast starkare, men det kanske heller inte är Googles avsikt.© 2020 Omsoc Publishing AB